tisdag 29 mars 2011

Living Simply


Våren bjuder verkligen på ett ombytligt väder. Helgen bjöd på strålande sol. Måndag morgon bjöd på snöflingor stora som pingisbollar och snöplogen fick ut på vägarna! Fast redan på eftermiddan hade vi det så härligt väder igen och kaffit smakade extra gott vid söderväggen i solsken och all snö var redan borta.



På kvällarna läser jag nu en bok som heter Living Simply With Children, a voluntary simplicity guide for moms, dads, and kids who want to reclaim the bliss of childhood and the joy of parenting (Marie Sherlock). Trots att jag bara hunnit läsa kanske halva så är det en bok som väcker mycket tankar kring hur världen idag ser ut för de barn som växer upp. Skillnaderna mellan hur det var att vara barn förr och nu är verkligen enorma! Man ska förstås absolut inte säga att allt var bättre förr, men allt har verkligen inte gått mot det bättre nu.

Boken är skriven ur en amerikansk synvinkel och det är klart att amerikanska barn och föräldrar har mycket annat att tampas med än vi har i Sverige. Vi är tex. förskonade från reklam riktad till barn på teven och även i skolorna. "Simplicity Living" är nästan som en typ av rörelse i USA och jag tror inte att jag har stött på något liknade här i Sverige. Ändå så känns det lite grand som att våran familj har tagit till oss mycket av det som Living simply står för utan att veta om det :)

Kommer att återkomma om ämnet, men nu måste mamma stoppa en förkyld liten skrutta i säng för att sova middag.Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar