måndag 24 oktober 2011

Det stormar

Höstlovs-vecka tog sin start idag. Började den med en (för mig) rejäl sovmorgon till klockan 7. Småglina gick upp samtidigt medan dem äldre drog timmerstockar framåt elva-snåret. Och det är väl som det ska vara när det är lov. Så fort det står "ledigt" i deras almanacka vänds dygnet om.
Far är rar hade en magknip from hell under gårdagen och var säker på att hela familjen skulle tillbringa höstlovet sittande/hängande över toastolen, men det visades sig att han hade totalt fel. Antagligen hade bara fadern stoppat i sig något olämpligt och fick masa sig iväg till jobbet 6.40 även denna måndag morgon.

En känsla av jävlar-annama-nu-är det-krig-på-riktigt varvas med en känsla av bedrövelse å mina barns vägnar. Att en eftermiddag av lovet ska behövas slösas bort på ett socialkontor för att bemöta de fega och helt världsfrånvända anklagelserna som vänds mot oss (främst mig) igen av denna avundsjuka (tja, det är inte den enda sjukan hon lider av) kvinna som har bestämt sig för att göra livet till ett helvete för oss igen.
Visserligen är det inte med glädje jag återigen sitter framför Å o L på socialen, men det ska bli sååå skönt att få det här ur världen. Bara det faktum att även dem börjar tröttna på att det haglar påstående om oss som alltid innehåller betoningen "hon arbetar inte!" och därmed sagt att då är man en hemsk människa som absolut inte ska ha förtroendet att handha sina egna avkommor! Men ack nej, jag är definitivt inte nere för räkning! Tänker inte börja jobba och placera småglina på dagis 50tim/v för att tillfredsställa ordningen i denna sjuka människas liv. Vi har helt andra planer i den här familjen, så det så!!!

Fast det finns trevligare saker som kan hända när man har lov. Förra veckans något överdrivna frukt-inköp till diverse utflykter o fruktstunder resulterade i tok-mycket äpplen i svalen som började se lite medtagna ut. Räddningen var en stor äppelkaka, en rejäl balja hemkokt vaniljsås samt att några av husets små-män blev baksugna och joxade ihop en laddning negerbollar samt en plåt kokoscrisp bara sådär. Kvällen är räddad för stor-barn och mamma som ska ha film-mys med sockerbombat gotta gotta i kubik när far-är-rar+ småglina har knoppat in. Ja va 17, det är ju lov!

Dubbel dos tandkräm rekommenderas eftersom morgondagen bjuder på tandläkarbesök för 4 av avkommorna... ;) Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar