onsdag 8 juni 2022

Snart sommarlov





 Så här i slutet av skolterminen ränner dagarna iväg väldigt fort. De senaste veckorna har jag bl.a. avklarat alla utvecklingssamtal. Nu är det inte många skoldagar kvar för barnen och det börjar märkas extra tydligt med att deras ork är verkligen i källaren nu (trots att det inte syns just den morgonen jag fotade killarna när de väntade på bussen) 😉 Även jag känner att jag längtar till nästa tisdag när det är skolavslutning. Ska bli så skönt med sommarlov!


En årsdag har vi hunnit med också. Eddie fyllde 8 på självaste nationaldagen 💙 Blev firande i dagarna tre nästan eftersom han fick åka till leksaksaffären redan på lördagen och välja sina presenter. På söndagen kom tre av storebröderna hit och grattade honom vilket blev lite av en överraskning för vi hade inte väntat dem förrän på måndagen, men då skulle Kevin jobba så då kom dem en dag tidigt. Framförhållning är inte deras starka sida så någon tårta hade jag inte hunnit göra då så vi åt tårta på måndagen som det var tänkt från början och så fick Eddie välja maten (tradition när de fyller år). 

Idag var det dags för bvc-besök för Colin samt vaccination. Han följer sin viktkurva precis och på längden har han stuckit iväg vilket jag märkt på kläderna. Väldigt mycket av kläderna i 68 är alldeles för smått (det skiljer sig en del mellan märken). 8390 gram vägde han in på idag och 69,5 cm lång.


I måndags blev han 5 månader och det händer verkligen mycket i utvecklingen nu. Han vänder runt, har börjat vilja sitta upp mera. Det händer också lite oftare nu att han blir gnällig och bara vill vara nära nära och han har även börjat bli rädd för vissa ljud som han tidigare inte brytt sig i. Tex börjar han tok-gråta varje gång någon nyser...😂😂 Dammsugaren har blivit läskig också...

Än så länge får han gott och väl plats i liggdelen på vagnen men ska så smått börja introducera sittdelen snart. Ibland brukar han ha kudde bakom ryggen när vi sitter ute i trädgården och då sitta och pyssla med någon leksak. Men att sitta upp och se sig omkring på promenad var inget som intresserade honom som synes. 😂Trots att han precis sovit så somnade han igen efter knappt 200 meter. Vagnen verkar vara rena sömnpillret för honom.🥰


Nä, ska passa på att valla snabeldraken nu när han sover ute i trädgården så han slipper gråta under tiden 😉


Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar