onsdag 1 januari 2014

Vill ha snö!!!


Nyårsdagen 2013Och nyårsdagen idag 2014...grått lock över oss, blåsigt, flera plusgrader. Blää vilket trist väder! Även om man trotsar kylan som blir av att det blåser tvärs igenom kläderna så känner man sig inte direkt piggare av en utomhusvistelse för tillfället. Dagsljus, vad är det? Och denna hiskeliga blåst! Känns som att vi bor på en ytte-pytte-liten väderbiten kobbe mitt i kalla nordsjön snarare än mitt på en relativt stor ö...Ser framför mig en scen ur filmen Sjöfartsnytt ( The Shipping News med Kevin Spacey, Judi Dench o Julianne Moore) där dem surrar fast huset som står alldeles vid en klippkant med havsskummet piskande mot rutorna, typ...Ok, riktigt så illa är det väl inte, men så här mycket blåst brukar det väl ändå inte va!?

Vi brukar vara ute så mycket på jullovet, hela familjen. Bygga snögubbar och snölyktor, åka till pulkabacken i Dalhem...Jag brukar alltid ta långpromenader med barnvagn och hundar.... Det här lovet har vi knappast fått ut ungarna utan nån form av mutning när dem kommer in. Ständigt ett litet dåligt samvete gnagande att dem inte fått dagsransonen dagsljus och frisk luft. Men vem kan klandra dem att de hellre burrar ner sig i soffan under en filt med en bra film. (Sen att dem två små madamerna klättrar på väggarna av rastlöshet, träter och gnatar på varann.. :p )

Nä, lite snö och minusgrader skulle inte skada de här sista dagarna av lovet. Så ungarna kan ut och rasa lite och faktiskt ha roligt utomhus (nä, inte ens 5-6-åringar uppskattar lera o geggig gräsmatta att leka på hur länge som helst). Och jag vill ut på en promenad med det där härliga knarret av iskall snö under stövlarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar